Het is nu 16 jun 2019 05:20

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




 Pagina 1 van 1 [ 9 berichten ] 
 
Auteur Bericht
 Berichttitel: 7 maand mag er beleg op de boterham en wat?
BerichtGeplaatst: 17 mei 2010 19:53 
Mag er al belg op de boterham en zoja wat?
geplet fruit is geen optie, vindt ze niet lekker.
Mag vb smeerkaas of kip. Salami en boterhammenworst (bereide vleeswaren)raden ze voor kleuters al af dus voor baby's waarschijnlijk zeker. Valt frikandellenkoek hier ook onder?
Of van wanneer kan belag wel?


  
 
 Berichttitel: Re: 7 maand mag er beleg op de boterham en wat?
BerichtGeplaatst: 17 mei 2010 19:57 
http://www.menzis.nl/web/Consumenten/Ge ... oeding.htm


  
 
 Berichttitel: Re: 7 maand mag er beleg op de boterham en wat?
BerichtGeplaatst: 17 mei 2010 20:11 
X schreef:
Mag er al belg op de boterham en zoja wat?
geplet fruit is geen optie, vindt ze niet lekker.
Mag vb smeerkaas of kip. Salami en boterhammenworst (bereide vleeswaren)raden ze voor kleuters al af dus voor baby's waarschijnlijk zeker. Valt frikandellenkoek hier ook onder?
Of van wanneer kan belag wel?


Een belg op de boterham zal niet lekker zijn en belag gaat ook moeilijk ;)

Smeerkaas, confituur, choco dat kan je er allemaal opsmeren. Vanaf een maand of 10 gaf ik kippewit.
Frikandellekoek en dergelijke gaf ik pas na 1 jaar.


  
 
 Berichttitel: Re: 7 maand mag er beleg op de boterham en wat?
BerichtGeplaatst: 17 mei 2010 20:15 
Ja oeps, sorry :oops: voor de schrijffouten


  
 
 Berichttitel: Re: 7 maand mag er beleg op de boterham en wat?
BerichtGeplaatst: 17 mei 2010 20:21 
Smeerkaas zou ik echt nog niet geven. Al eens gekeken hoeveel zout er daar in zit???

Waarom niet gewoon een boterhammetje met wat boter? Of wat confituur of zo?

Vlees hebben ze nog niet nodig (pas vanaf 9 à 10m) en zeker niet al die soorten boterhambeleg,
Als je dan nu al vlees wil geven, dan geef je best wat kip of kalkoen of vis gewoon bij het warm eten.


  
 
 Berichttitel: Re: 7 maand mag er beleg op de boterham en wat?
BerichtGeplaatst: 17 mei 2010 20:24 

Geregistreerd: 05 jun 2008 11:23
Berichten: 44384
Ik gaf op die leeftijd korstjes om op te sabbelen of droge boterhammetjes met een beetje boter, boterham met banaan erop geplet of klein beetje smeerkaas.



_________________
Judging a person does not define who they are
It defines who you are.
Offline
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: 7 maand mag er beleg op de boterham en wat?
BerichtGeplaatst: 17 mei 2010 21:02 

Geregistreerd: 07 mei 2009 10:12
Berichten: 6739
Een overschotje gestoomde groenten pletten met een beetje platte kaas of boter, daar waren ons mannen zot van :)



_________________
Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen. (Voltaire)

Contempla qua vadis adagium (Freddy)
Offline
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: 7 maand mag er beleg op de boterham en wat?
BerichtGeplaatst: 17 mei 2010 22:01 
Smeerkaas, is dat niet enorm zout? En eigenlijk maar een vies bewerkt smeerselke? Als salami niet mag en hespworst, dan zou ik dat toch ook niet geven. Gewone verse smeerkaas zal dan gezonder zijn, maar ik weet niet meer vanaf welke leeftijd dat officieel op de boterham mag.


  
 
 Berichttitel: Re: 7 maand mag er beleg op de boterham en wat?
BerichtGeplaatst: 17 mei 2010 22:30 
Smeerkaas bevat o.a. smeltzouten (fosfaatzouten) en vaak toevoegingen zoals aroma's. Het natriumgehalte is veel hoger dan in normale kaas. Smeltzouten zijn zeer slecht voor de jonge nieren.
De bereiding van smeerkaas gaat als volg: de kazen worden schoongemaakt, de korsten verwijderd en verontreinigingen weggesneden. Het overgebleven deel wordt vermalen. Water en andere hulpstoffen, zoals smeltzouten, melkpoeder en evt. smaakgevende bestanddelen worden toegevoegd. De smeltzouten (fosfaatzouten) zorgen ervoor dat het eiwit en vet bindt met water, zodat de kaas smeerbaar of snijdbaar blijft na afkoelen. Op deze manier ontstaat een soort stabiele emulsie. Onder roeren en drukverhoging wordt het geheel verhit tot 74 graden Celsius, waarbij de kaas smelt. Omdat de temperatuur zo hoog is, is de smeltkaas meteen gepasteuriseerd. Vervolgens wordt de kaas aseptisch verpakt. Buiten de koeling is het ongeveer 1 jaar houdbaar. Na opening zijn de smeltkazen beperkt houdbaar.'


  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 1 van 1 [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
 
 

cron