Het is nu 23 okt 2021 13:38

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
 Pagina 908 van 918 [ 13770 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911 ... 918  Volgende
 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 24 sep 2021 19:10 
https://www.standaard.be/cnt/dmf20210924_93511006

Eerlijk: ik laat me ook niet meer voor het minste testen. Heb momenteel een koortsblaas en voel me niet 100% (last van mijn sinussen, zoals wel vaker). Ik heb daarvoor al -tig wissers door mijn neus laten rammen om toch maar zeker te zijn dat het geen corona was. Intussen is iedereen die dat wou wel zo ongeveer gevaccineerd, ik ben dat zelf ook, als het nu corona is met amper symptomen, dan is dat maar zo. Het kan maar een booster zijn voor mijn weerstand. Zolang ik geen koorts maak, wordt er niets meer gecheckt.


  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 24 sep 2021 19:23 
Gast schreef:
https://www.standaard.be/cnt/dmf20210924_93511006

Eerlijk: ik laat me ook niet meer voor het minste testen. Heb momenteel een koortsblaas en voel me niet 100% (last van mijn sinussen, zoals wel vaker). Ik heb daarvoor al -tig wissers door mijn neus laten rammen om toch maar zeker te zijn dat het geen corona was. Intussen is iedereen die dat wou wel zo ongeveer gevaccineerd, ik ben dat zelf ook, als het nu corona is met amper symptomen, dan is dat maar zo. Het kan maar een booster zijn voor mijn weerstand. Zolang ik geen koorts maak, wordt er niets meer gecheckt.


Ik ken er zo nog die het beu zijn om elke keer een wisser in hun neus te krijgen als ze last hebben van hun sinussen.


  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 24 sep 2021 20:40 
Gast schreef:
Gast schreef:

Er zijn wel ook gevaccineerden met onderliggende problemen die doodgaan aan covid. Als dat erbij komt, halen ze het niet. En dat wordt wel degelijk geregistreerd. Mijn schoonzoon werkt nog steeds op een COVID-afdeling en daar liggen op dit moment wel enkel niet-gevaccineerden. Die zijn er blijkbaar het slechtst aan toe.


Een vriend van ons die werkt op IC zegt net hetzelfde.[/quote]

Ik werk ook in een ziekenhuis (niet op de covid-afdeling, maar spreek dagelijks veel collega's) en ik kan dit alleen maar beamen.


  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 24 sep 2021 20:44 
https://www.demorgen.be/nieuws/huisarts ... ~bc72d901/
De huisartsen zijn het beu. De huidige test- en quarantaineregels zijn niet langer houdbaar. Ze voelen zich ‘marionetten van een onaangepast beleid’. ‘De boel staat op ontploffen.’

LIEVEN DESMET24 september 2021, 03:00
“In het begin testte ik, zoals het hoort, elke patiënt die zich op consultatie aanbood. Nu alleen nog diegenen met koorts of andere symptomen van wie ik denk dat ze Covid-19 hebben. Het was gewoon niet meer te doen”, zegt een huisarts die liever anoniem blijft.

“Wat nu aan het gebeuren is, was perfect voorspelbaar”, zegt dokter Liesje Eyckmans, voorzitter van de huisartsenkring Minerva in Antwerpen. Ze heeft het over de huidige regels omtrent de covidtests. In de praktijk moeten de huisartsen iedereen testen op Covid-19, ook als ze perfect weten dat die test negatief zal zijn. “Ook iemand met buikgriep of met een banale verkoudheid.” De werkdruk is onhoudbaar geworden. Maar de overheid heeft geen oren naar de roep van de eerste lijn. Integendeel, de maatregelen worden almaar soepeler, klinkt het. Vrijdag nog besliste het Overlegcomité dat de mondmaskerplicht voortaan minimaal wordt ingevuld. Onder meer op het werk is het geen verplichting meer als er afstand kan worden gehouden. Ook in winkels en in de horeca verdwijnt het verplichte mondmasker.

Tegelijk wordt het testbeleid niet aangepast. Een explosieve cocktail, zo blijkt. De huisartsen worden nu al overstelpt door de veelheid aan tests en ze houden hun hart vast voor het najaar. “We zien nu de eerste klassieke luchtweginfecties en straks komt het griepseizoen. Het lijkt ons niet haalbaar om die patiënten allemaal te blijven testen”, zegt dokter Eyckmans.

Een vergelijkbare klacht valt te rapen bij Thierry Op de Beeck, huisarts en wachtpostverantwoordelijke. “Het testbeleid is niet aangepast aan de vaccinatiegraad. Terwijl de overgrote meerderheid van de bevolking hier in het Leuvense gevaccineerd is, moeten we blijven testen en de mensen in quarantaine plaatsen alsof we nog volop in de eerste coronagolf zitten.” Dat zorgt niet alleen voor veel extra werk, maar ook voor heel wat wrevel bij de mensen. “We zijn twee keer gevaccineerd, zeggen ze, ik ga niet in quarantaine.”

Dokter Op de Beeck haalt er een sms bij van een collega-huisarts met veertien jaar praktijkervaring. ‘Dit houden wij niet vol, marionetten van onaangepast beleid, geen enkele ruimte meer voor gezond verstand. Niet nadenken en doordoen en hopen dat er eens ademruimte komt voor ons, ik ga zes maanden in congé postcovid, bore-out van het brainless handelen’, luidt het.

Voor Op de Beeck is het duidelijk dat er een grens is bereikt. “Als er geen aanpassing van het testbeleid komt, ontploft de boel. Noem het maar burgerlijke ongehoorzaamheid. We blijven echt niet elke kuch bij tieners en volwassenen testen. Mensen durven nu al gewoon niet meer naar ons te komen met klachten omdat het altijd alleen maar over covid lijkt te mogen gaan.”

Siegfried Van Eygen, huisarts uit Bissegem, heeft speciaal een verpleegkundige ingeschakeld op zijn huisartsenpraktijk. “Anders kwam ik niet meer toe aan de normale reguliere zorg.” Van Eygen neemt er de cijfers bij. “Het aantal positieve gevallen in Zuid-West-Vlaanderen bedraagt nu gemiddeld 35 per dag. Op het hoogtepunt waren dat er 400 per dag. Met andere woorden, de huidige toestand is totaal niet meer vergelijkbaar met toen. Maar het testbeleid volgt die evolutie niet.”

Dokter Liesje Eyckmans nuanceert: “Artsen in Brussel en de rand kijken anders tegen deze discussie aan dan de huisartsen in andere steden waar de vaccinatiegraad veel hoger ligt. Wij in Antwerpen liggen daar dan weer ergens tussenin. Er is dus geen eenduidig antwoord. Maar het is wel zo dat er iets niet klopt. De regering zegt dat we ‘het rijk der vrijheid’ hebben bereikt, iedereen mag quasi alles doen en laten wat hij wil. Alle maatregelen zijn bijna weg, behalve het testbeleid. Dat moeten we blijven volhouden. Het is die discrepantie die tot grote frustraties leidt.”

Roel Van Giel, voorzitter van huisartsenvereniging Domus Medica, begrijpt de klachten. “Maar de problematiek is heus wel iets complexer dan dit. We zijn echt nog niet verlost van dit virus en er dreigt een moeilijke periode aan te komen in oktober, november. Er zal weer meer druk ontstaan op het zorgsysteem. Het testen is belangrijk om de evolutie te volgen, zodat we niet voor verrassingen komen te staan.”

Tegelijk erkent Van Giel de klachten van de huisartsen. “We hebben twee weken geleden met verschillende huisartsenkringen hierover vergaderd. Het probleem is dat we nu niet testen uit medische overwegingen, maar puur uit epidemiologisch perspectief.”

Het frustreert Van Giel ook dat de politieke keuze er een is van afbouwen van maatregelen, maar tegelijk vasthoudt aan eenzelfde testbeleid. “Voor een goed begrip, ik pleit er niet voor om dat testbeleid los te laten. Maar het zal niet werken als je tegelijk niet ook andere maatregelen treft.” Van Giel had dus liever gezien dat er wel werd vastgehouden aan de mondmaskers. Ook verder aanmoedigen van telewerken en het gebruik van het Covid Safe Ticket waar mogelijk, zijn voor hem eenvoudige maar doeltreffende maatregelen.

Huisartsenvereniging Domus Medica wil wel tegemoetkomen aan de artsenklacht en pleit ervoor om de kinderen onder de twaalf jaar niet meer systematisch te testen en ook geen quarantaine meer op te leggen. “Ons voorstel is om enkel te testen bij een klinische indicatie, waneer het kind bijvoorbeeld ernstig ziek is. Onze kinderen zijn de dupe van ons testbeleid en de vraag is of we dat niet moeten omdraaien en onszelf als volwassenen meer restricties moeten opleggen.”

Op het kabinet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wilde men geen commentaar kwijt.


Zelfs huisartsen gaan niet meer mee in iedereen testen die ook maar iets van klachten heeft. Ik denk dat de dam op breken staat. Zolang vaccinaties beschermen, zie ik niemand nog bij het minste verkoudheidsgevoel naar de huisarts lopen om zich te laten testen. Wat brengt het je op? Niets. En de test zelf is ferm vervelend, ik heb er al een paar keer lelijk op gereageerd (met een veel fellere sinusitis dan normaal). Die stokjes irritereerden de boel blijkbaar nog meer dan al het geval was. Ze mogen wel eens een acceptabeler testmethode ontwikkelen als ze toch bij het minste willen blijven testen. Ik doe daar niet meer klakkeloos aan mee.


  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 24 sep 2021 20:51 

Geregistreerd: 05 jun 2008 11:23
Berichten: 56163
Euhm, lees ik dat juist en moeten ze gewoon iedereen testen die bij hen komt, eender voor wat? De besmettingscijfertjes moeten kunstmatig hoog gehouden worden of wat :scratch: ?_________________
Judging a person does not define who they are
It defines who you are.
Offline
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 25 sep 2021 14:43 
Ik denk dat ze vooral bang zijn dat het virus weer sterker in roulatie komt nu de maatregelen versoepelen. En dat er nog net iets teveel niet-gevaccineerden zijn die dan voor problemen kunnen zorgen. Dus moet iedereen constant getest. Maar dat lijkt me niet haalbaar. 90% van alle +12-jarigen zijn gevaccineerd. Die zullen niet voor elk snotje naar de dokter blijven lopen, waarom zou je dat doen als je daar amper last van hebt? De verkoudheden zijn trouwens goedkoop, iedereen met schoolgaande kinderen kan dat bevestigen. Na anderhalf jaar grotendeels 'thuisonderwijs' lijkt elke klas wel een kleuterklas vol snotneuzen te zijn. Isolatie is geen goede zaak voor het op punt houden van het afweersysteem ... dat draait - nu er weer meer sociale contacten zijn - bij heel wat mensen overuren nu.


  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 25 sep 2021 15:39 

Geregistreerd: 05 jun 2008 11:23
Berichten: 56163
Citaat:
De Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken Mona Keijzer is ontslagen nadat ze bedenkingen had geuit bij de invoering van het coronatoegangsbewijs. Dat heeft het kabinet van de Nederlandse premier Mark Rutte aangekondigd.

"De uitspraken (...) gedaan in het interview van de Telegraaf van vandaag, verdragen zich niet met besluiten die de ministerraad recentelijk heeft genomen, en die van belangrijke en zwaarwegende aard zijn", aldus een verklaring van de premier.

In het interview, net op de dag dat het coronatoegangsbewijs verplicht wordt om toegang te krijgen tot horeca, evenementen en andere activiteiten, had Keijzer gezegd bedenkingen te hebben bij de coronapas. Ze wees in het interview onder meer op de hoge vaccinatiegraad en vindt het "niet uit te leggen" dat mensen via de pas moeten laten zien gevaccineerd of getest te zijn om toegang tot een café of restaurant te krijgen.

"Als je in een samenleving bent beland waar je bang voor elkaar moet zijn, tenzij je een bewijsje kunt laten zien, dan moet je je echt even achter je oren krabben en je afvragen: willen we deze kant op?", klonk het.
Volledig artikel HLN
Dit is niet meer normaal, dit zou de bevolking niet mogen slikken... Ze heeft verdorie helemaal gelijk!_________________
Judging a person does not define who they are
It defines who you are.
Offline
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 25 sep 2021 18:42 

Geregistreerd: 05 jun 2008 11:23
Berichten: 56163
Citaat:
Mexico wil 31 wetenschappers arresteren voor ‘georganiseerde misdaad’ omdat ze geld ontvingen van wetenschapsfonds

Mexico wil een arrestatiebevel uitvaardigen voor 31 wetenschappers. Ze worden beschuldigd van georganiseerde misdaad en het witwassen van geld; aantijgingen die hen even zware straffen kunnen opleveren als ‘s lands beruchtste drugskartels hebben gekregen. De wetenschappers beschrijven het als een poging van de regering van president Andrés Manuel López Obrador om hen het zwijgen op te leggen omdat ze al lang pleiten voor een strengere corona-aanpak.
“Georganiseerde misdaad en witwassen van geld”, zo luiden de aantijgingen tegen 31 professoren, werkzaam aan een universiteit in Mexico. Reden? In 2019 werd een wet gestemd die het onmogelijk maakt voor leden van een adviesraad om geld te ontvangen. De beschuldigden zijn allemaal lid van zo’n adviesraad, maar ontvingen wél geld (2,5 miljoen dollar) van het fonds. Belangrijk daarbij: dat gebeurde voor 2019, toen het nog niet illegaal was.
Wetenschap en de pandemie

De Nationale Raad voor Wetenschap en Technologie (Conacyt) beschrijft de aantijgingen alvast als “desinformatie” die “angst” verspreiden in de wetenschappelijke gemeenschap. Andere wetenschappers beschrijven de vervolgingen als een poging om hen het zwijgen op te leggen en korte metten te maken met hun reactie op de pandemie: “De regering geeft hier een duidelijk signaal: ‘Als je anders denkt dan ons, ga je beter iets anders doen’”.
Volledig artikel HLN
Ach ja, het gebeurt overal: de machtshebbers bepalen wat men al dan niet mag denken en zeggen..._________________
Judging a person does not define who they are
It defines who you are.
Offline
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 28 sep 2021 19:40 
Emmeke schreef:
Neen, dat is waarschijnlijk niet zo erg, er wordt ook totaal geen drama over gemaakt. Maar de big pharma en de 'iedereen moet geprikt worden'-club zit wel héél luid te verkondigen dat er eigenlijk geen bijwerkingen zijn, dat bijvoorbeeld de cyclus van vrouwen die compleet flipt complete nonsens zijn, terwijl dat wél gebeurt maar het gewoon niet elke keer doorgegeven wordt.


https://www.gezondheidenwetenschap.be/g ... einvloeden

Dat van die verstoorde menstruatiecyclus wordt dus wel degelijk gemeld en onderzocht.
Ik denk dat dit wel vaker voorkomt als mensen ziek zijn. Ik merkte het zelfs op kamp, dat veel vriendinnen dan plots op een onverwacht moment hun regels kregen. Er zijn blijkbaar veel dingen die daarop van invloed kunnen zijn. Als dat eenmalig is, en geen onderliggende oorzaak heeft (zoals een gezwel in je baarmoeder of zo), kan dat geen kwaad.


  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 28 sep 2021 19:59 

Geregistreerd: 05 jun 2008 11:23
Berichten: 56163
Het maakt niet uit of het kwaad kan of niet. Het gebeurt en het werd ontkend dat het kon gebeuren.
Eerst ontkennen en zeggen dat het fake-news is van antivaxers, een tijd daarna pas: oh ja, dat kan wel eens voorvallen, maar dat hebben we nooit ontkend en het kan helemaal geen kwaad. En nog iets later gaan ze komen vertellen dat het helemaal normaal is dat je cyclus ff van slag is._________________
Judging a person does not define who they are
It defines who you are.
Offline
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 28 sep 2021 20:19 
Het ging over onvruchtbaarheid. Iets wat nog steeds een verzinsel is van antivaxers.


  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 28 sep 2021 20:47 
Gast schreef:
Het ging over onvruchtbaarheid. Iets wat nog steeds een verzinsel is van antivaxers.

Je wil niet weten hoeveel baby's er momenteel geboren worden op het werk, allemaal met gevaccineerde moeders. Ze zien er niet slecht uit.


  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 28 sep 2021 20:50 

Geregistreerd: 05 jun 2008 11:23
Berichten: 56163
Gast schreef:
Het ging over onvruchtbaarheid. Iets wat nog steeds een verzinsel is van antivaxers.

Neen, het ging over het stuk van waarheid dat óók ontkend werd, wat er juist voor zorgt dat zo'n dingen die erbij gesleurd worden óók als waarheid aangenomen worden. Want het stuk waarheid, daarvan weten ze dat het klopt, en dat stuk waar ze zeker van weten dat het klopt, wordt een leugen genoemd, een verzinsel van antivaxers, dus zal de rest ook wel kloppen, is hun redenering dan..._________________
Judging a person does not define who they are
It defines who you are.
Offline
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 28 sep 2021 20:52 

Geregistreerd: 05 jun 2008 11:23
Berichten: 56163
Gast schreef:
Gast schreef:
Het ging over onvruchtbaarheid. Iets wat nog steeds een verzinsel is van antivaxers.

Je wil niet weten hoeveel baby's er momenteel geboren worden op het werk, allemaal met gevaccineerde moeders. Ze zien er niet slecht uit.

En zo van deze nonsens berichten op een denigrerende toon: een jaar geleden waren geen van die moeders gevaccineerd. Ik weet niet of je wel beseft dat het dus eigenlijk totaal niks te betekenen heeft dat ze een vaccin gekregen hebben toen ze zwanger waren: niks bewijs dat ze zelf nog vruchtbaar zouden zijn, en nog minder bewijs dat hun pasgeborene later vruchtbaar zou zijn.
Met nonsens ingaan tegen antivaxers, echt goed bezig :ok: !_________________
Judging a person does not define who they are
It defines who you are.
Offline
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Coronavirus
BerichtGeplaatst: 28 sep 2021 20:53 
Ik ga binnenkort om een derde prik. En is mijn cyclus daarna van een paar dagen van slag, dan zal ik daar niet over paniekeren.


  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
 Pagina 908 van 918 [ 13770 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1 ... 905, 906, 907, 908, 909, 910, 911 ... 918  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] en 6 gasten


Je mag nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar: